De afgelopen twee dagen waren mijn penselen en ik te vinden voor de Modestraat, een bruisende plek vol inspirerende initiatieven in Amsterdam-Noord.

De lijn in het kunstwerk symboliseert dat er samen wordt gewerkt aan een bruisende gemeenschap. De vrouw achter de naaimachine weeft de verhalen van de Modestraat met haar draad en de man aan de rechterkant leest het verhaal. De tijdlijn biedt een meeslepend overzicht van de rijke geschiedenis van Amsterdam-Noord.

Dank aan Gadir Mhanna en het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam
voor deze mooie opdracht en aan Jet Meijer, de directrice van de Modestraat, voor het fijne contact.

Het waren twee volle schilderdagen op een bruisende plek. Veel nieuwsgierige voorbijgangers maakten een praatje en lieten weten dat ze het kunstwerk zo mooi vonden. Kinderen die kwamen kijken, straalden toen ik ze mijn penseel overhandigde en aanmoedigde om een vlakje op de muur in te kleuren. Een groepje vrienden op het bankje achter mij speelde Braziliaanse muziek en boden mij een vitamine drankje aan, omdat ik zo druk bezig was. En de kat van de kapper die geregeld op mijn schilderskleedje kwam liggen.

Dankbaar dat ik als kunstenaar op zoveel verschillende canvassen kunst kan maken en daarmee mensen kan verbinden.

Bezoekers en bewoners van het Buikslotermeerplein, kom langs de Modestraat en stap eens binnen. Inspiratie, creativiteit en gezelligheid gegarandeerd.