Het is vrijdagavond. De klok staat op 23.16 uur. Zal ik wachten tot morgen? Nee. Ik voel dat ik goed in mijn creatieve energie zit én ik heb zin om aan de slag te gaan. Voorzichtig haal ik het plastic van het canvas en een stalend wit doek van 75 x 125 cm staat tegenover mij.

 

Ik wilde groots gaan en kocht in een enthousiaste bui een groot canvas.  Het doek stond al even in mijn atelier en op die ene vrijdagavond in juli besloot ik te beginnen aan het kunstwerk dat mijn grootste werk tot nu toe zou worden. 

 

Ik wist nog niet wat ik met het kunstwerk wilde gaan communiceren. Meerdere ideeën spookte door mijn hoofd. Inmiddels was het al over 01.00 uur toen ik met potlood de opzet op het canvas schetste. Anderhalf uur later stond de schets en was ik té moe om verder te gaan.

 

Zaterdagmiddag ben ik begonnen met het schilderen van de blauwe achtergrond met acrylverf. Ik mixte drie tinten blauw en bracht deze aan op het canvas totdat ik het gevoel had dat de achtergrond in ‘balans’ was. Met olieverf begon ik met de opbouw van het portret. Mijn avonden spendeerde ik schilderend in mijn atelier. Vier maanden later was het gevoel daar; het portret is klaar. Het klopt.

Over het kunstwerk
“I see you” staat symbool voor de authenticiteit van generatie Z. Zij hechten waarde aan zelfexpressie, maken hun eigen keuzes en hebben geheel eigen opvattingen over de samenleving, werken en vrije tijd. Zij bekijken de wereld vanuit een nieuw perspectief.