2021 sloot ik af met een wel heel leuke opdracht. Ik werd gevraagd om een tekening te maken van twee zussen.

Na het zien van de referentiefoto kreeg ik meteen zin om aan de slag te gaan. In mijn hoofd was ik de zachtroze jurkjes met kant, de liefdevolle gezichten, de haarband vol bloemen en het rietenmandje al aan het tekenen. Maar voordat ik daadwerkelijk aan de slag kon gaan, besprak ik met de oma (voor wie ik dit portret heb gemaakt) alle details.

Na samen met de oma het formaat en de kleur van het portret bepaald te hebben, ben ik aan de slag gegaan met het opbouwen ervan. Het begint allemaal met een eerste laag potlood van de lichtste kleur van de huid. Daarna worden er steeds meer lagen toegevoegd en met elkaar gemengd om de gelijkenissen te vangen.

Het portret is bij mij thuis opgehaald, waardoor ik de reactie van de opa en oma kon zien. Dat ik de gelijkenis heb weten te vangen, werd na een moment van stilte al snel duidelijk. De blikken van hun kleinkinderen werden direct herkent.

Het portret zou een plek krijgen in de slaapkamer, maar na het zien van het portret waren de opa en oma al snel van gedachten veranderd. Deze moest een prominente plek krijgen in de woonkamer.

Wil je ook graag een portret door mij laten maken? 


MEER INFORMATIE