Wat voelt het geweldig om mijn kunst in de woning te zien waar het thuis hoort. 

 

Ik werd gevraagd om een abstract kunstwerk in tweeluik te maken. Een kunststroming dat veel verschilt van de realistische portretkunst waar ik mij voornamelijk op focus. Wel was ik al bekend met het maken van abstracte kunst.

 

Het daagt mij uit om op een andere manier emoties te vangen op canvas. Beeldelementen, zoals lijnen, vormen en kleuren zijn nog bepalender voor het wel of niet voelen van het werk. Daarnaast haal ik mijn inspiratie uit het maken van abstracte kunst. Zo ben ik nu een serie aan het creëren waarin abstracte kunst samenkomt met realisme.

 

Ik ging thuis op bezoek bij de klant om de opdracht te bespreken en te zien waar het kunstwerk zou komen te hangen. Deze zou een prachtige plek krijgen boven de eettafel in de woonkamer. Ik tekende een concept uit en na goedkeuring van de klant ben ik aan de slag gegaan met het creëren van het tweeluik.

 

Het kunstwerk heb ik bij de klant thuis afgeleverd. Het is het moment waarop ik weer heel even stilsta en besef hoe graag ik kunstwerken maak die hun thuis vinden buiten mijn atelier, want: dit klopt. Dit kunstwerk hoort hier thuis.

Het moment dat Rosalie jouw huis binnenstapt begint het te sprankelen. Ze adviseert je en denkt met je mee hoe een kunstwerk, of in ons geval twee kunstwerken, tot zijn recht kunnen komen en hoe je dit het beste kan laten zien. Ze zorgt ervoor dat een kunstwerk echt een aanvulling is en dat een ruimte meer tot zijn recht komt. Stelt ze de juiste vragen. Ze luistert aandachtig en neemt dit mee in haar proces.

 

Het concept dat ze voor ons bedacht heeft sluit naadloos aan bij ons karakter, geschiedenis en sfeer van het huis. Rosalie is een topper in haar vak en weet jouw verhaal prachtig om te zetten naar (subtiele) kunst waar je naar blijft kijken.

Sanne & Mike